גישור גירושין
מדובר בתהליך וולונטרי שבו צד שלישי ניטרלי, המכונה מגשר, מסייע לבני זוג בתהליך הפרידה או הגירושין שלהם, מחוץ לכתלי בית המשפט, תוך גיבוש הסכמות על תנאי הפרידה או הגירושין בהיבטים רכושיים, בענייני הילדים וכלכלתם. במידה שהמגשר הוא גם עורך דין בתחום דיני המשפחה, לרב הליווי שלו אתכם יהא עד לשלב הסופי של כתיבת הסכם והגשתו לערכאות המשפטיות.
חשוב לדעת כי תהליך הגישור בתהליכי פרידה וגירושין הוא חלופה אלטרנטיבית מהירה, זולה ואפקטיבית בהרבה מניהול מאבק משפטי עקוב מדם בבתי המשפט לענייני משפחה ו/או בתי הדין הרבניים - תהליכים אשר יש בסופם הרס, נקמה ונזק לילדים ולהורים. המטרה העיקרית של המגשר היא למצוא פתרונות יצירתיים לגיבוש ההסכם בדרכי שלום ולתפור את "חליפת ההסכם" הכי נכונה ומדויקת עבור הצדדים וילדיהם.
. גישור בגירושין יכול להיות כלי שימושי עבור זוגות שמעוניינים למזער את הסכסוך והעלויות הכרוכות בהליכי גירושין מסורתיים אשר מתנהלים בערכאות השונות. חשוב לזכור כי בהליך גישור זה השליטה נמצאת בידי הצדדים לאורך כל ניהול ההליך הוולטרי בעוד שבמאבק משפטי ענייני הצדדים יוצאים משליטתם, ניתנים בידי עורכי הדין המייצגים והכרעה שיפוטית .
במהלך הגישור, המגשר מסייע לבני הזוג לזהות את הנושאים המוסכמים כמו גם את הנושאים שבמחלוקות ולדייק את הצורך של כל צד בסוגיית האחריות ההורית, זמני השהות, כלכלת הקטינים וסוגיות הרכוש הנובעות מתקופת החיים המשותפת של בני הזוג.
המגשר צועד יחד על הצדדים ומוביל אותם לגבש הסכמות אך אינו מקבל עבורם את ההחלטות או כופה אותם עליהם. מטרת התהליך לזהות את הצרכים ואינטרסים של כל צד ולסייע להם לתקשר בצורה מכבדת תוך בחינת חלופות לפתרון החלוקות ביניהם. בני הזוג שומרים לעצמם את השליטה על התהליך ועל תוצאות הגישור ויכולים לסיים את התהליך בכל רגע וזמן נתון. הכניסה לתהליך מותנת בהסכמה ורצון של שני הצדדים יחד. בתהליך כאמור, בני הזוג בעזרת המגשר מנהלים הליך של גירושין בהסכמה ומתגרשים בשלום.
היתרונות של הליך הגישור הינם עלויות נמוכות יותר, צמצום הסכסוך, פתרון מהיר ופרטיות רבה יותר בהשוואה להליכי גירושין מסורתיים. גישור יכול גם לסייע בשימור הקשר ההורי, בייחוד אם יש ילדים בתמונה בכך שהוא מאפשר להם לתקשר ביעילות ולשתף פעולה לטובת ילדיהם.
עם זאת, גישור עשוי שלא להתאים לכל הזוגות, במיוחד אלה עם היסטוריה של אלימות במשפחה או התעללות. חשוב לבחור מגשר ניטרלי, מוסמך, ומנוסה בעל הכשרות מתאימות ולוודא כי לשני הצדדים יש את הזכות לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לפני ובמהלך הליך הגישור.