גישור בשיטת אימגו
אז מה זה אימגו?
האימגו היא שיטת טיפול שפותחה על ידי ד"ר הארוויל הנדריקס ואשתו הלן לקלי האנט, בשנות ה-80 של המאה ה- 20. התיאוריה כולה פותחה לאחר גירושין שד"ר הנדריקס עבר בעצמו, בעקבותיהם החליט לצאת למסע בחיפוש אחר השאלה מדוע בני אדם מתחתנים ומדוע הם מתגרשים. פירוש השם אימגו הינו "דימוי" המתייחס למה שאנו מכנים "אהבה מוכרת".
התיאוריה גורסת כי בכל בן אדם קיימים "פצעי ילדות". גם אם נסבור כי גדלנו להורים מופתיים, נגלה שאין הורות מושלמת. נגלה כי בילדותנו היו מצבים שבהם ההורים שלנו לא יכלו לתת לנו את מה שבאמת היינו זקוקים לו מבחינת עיתוי וכמות. זהו השלב בו נוצרה פגיעה, נוצר שבר "פצע ילדות".
התיאוריה גורסת כי בקשר/בחיבור עם בן הזוג שלנו, בן הזוג דורך לנו על פצעי הילדות וכך ההפך. למעשה, בתהליך הפרידה, בן הזוג לשעבר לא מפסיק לדרוך על פצעי הילדות שלנו, אלא דורך עליהם לעיתים רחוקות יותר. פצעי הילדות שלנו ממשיכים להיות שלנו וקיימת סבירות שאותם פצעים יופיעו בקשר הבא שלנו.
על ידי לפי השיטה, היקום מבוסס על חיבור וקשר בין אנשים. הקשר הוא הבסיס והאידיבידואל (הפרט) משתנה. המציאות שלנו היא "המרחב שבין" החלקים ולא החלקים עצמם.
שיטת האימגו מבוססת על דיאלוגים שונים. במסגרת התהליך כל צד עובר את "הגשר" לעולמו הפנימי של בן הזוג/הפרוד ומבין את הסיבה להתנהגותו אשר קשורה ל"אהבה המוכרת" לו - לדמויות שטיפלו בו בילדותו.
הייחודיות בשיטת האימגו והרלוונטיות שבה בהליך הגישור היא בראש ובראשונה הקניית כלים ליצירת דיאלוג מכבד בין הצדדים (לרב ההורים) תוך הסתכלות על רצונותיו של הצד השני והבנתם, ניקוי מרחב היחסים, והסרת השליליות, הכאבים, המתחים, הכעסים והעלבונות.
שיטת האימגו מזמינה אותנו לראות את הקונפליקטים שלנו כהזדמנות לצמיחה, ריפוי וגדילה.
במסגרת התהליך, הצדדים מגלים אמפתיה והכלה ומוקירים זה לזו גם על הדברים הפחות טובים שהיו בזוגיות.
כך, במרוצת חיינו אנו נדרשים לקבל החלטות משמעותיות שיש בכוחן להשפיע על עתידנו ועתיד המשפחה.
החלטה על פרידה ופירוק התא המשפחתי היא מההחלטות המשמעותיות בחיינו. לעיתים יש בהחלטה משום הזדמנות לתיקון ולהשלמה; מעבר ממצב של מתח וקונפליקט למצב של רגיעה, איזון ובניית תא משפחתי מחודש.
ההחלטה כיצד נפעל כאשר נקלענו לסכסוך משפחתי עלולה להיות הרת גורל וזאת בהתאם למסלול בו נבחר לפתרון את הסכסוך.
פירוק התא המשפחתי להתבצע במספר דרכים: בהתדיינות משפטית ארוכה ומייגעת, אשר בצידה נזקים רבים וכלה בדרך של גישור והגעה להסכמות, בעלויות מופחתות תוך חיזוק הקשרים במשפחה.
אז למה דווקא בחדר הגישור בשלב שבו זוגות מחליטים להיפרד?
1. מדובר בבני זוג שעד לא מזמן היו נאהבים.
2. בעזרת התהליך הצדדים יוכלו להבין את הבחירה הזוגית שלהם.
3. לצאת בשלים יותר לפרק החדש בחייהם וליצירת קשרים נוספים בעתיד.
4. יהיו ביחסי כבוד ואמפתיה להורה השני של ילדיהם.
5. היו שלמים יותר עם ההסכמות אליהם הגיעו בהסכם הגירושין.
לאחר ניסיון רב בתחום דיני המשפחה, כעו"ד ומגשרת, נחשפתי לכאב ולקושי העצום של צדדים בהליכי פרידה כמו גם, של בני משפחה המצויים במשבר, מה שהוביל אותי להבנה שלצד הליך הגישור שמטרתו הגעה להסכם משפטי, נכון לשלב היבט טיפולי אשר רואה את כל בני המשפחה בתהליך. משכך, הלכתי ולמדתי תואר שני בלימודי משפחה והוסמכתי כיועצת זוגית ומשפחתית.
לאחר היכרות מעמיקה של שיטת האימגו, מצאתי בשיטה זו את המתכון המתאים והמדויק לקיום הליך גישור בין צדדים. כאשר מדובר בפרידה בין הורים ומתוך התפיסה כי גם לאחר הפרידה ממשיכים ומתקיימים יחסי משפחה, נוכח קיומם של ילדים משותפים, מצאתי כי נכון לשמור על מערכת יחסים זו בצורה מיטבית, חרף הפרידה ולטובת הילדים.
הליך גישור עמוק ויסודי יסייע לכם לצאת לחיים המשפחתיים והזוגיים החדשים שאחרי הפרידה, במערכת יחסים טובה ומכבדת עם הפרוד/הגרוש שלכם ולקראת מערכות יחסים חדשות בחייכם. כל זאת בעלות מופחתת מהתדיינות משפטית תוך מקסום מערכות היחסים במשפחה.